Заяву з приводу циклу сюжетів «У Бога за пазухою» на каналі 1+1 розповсюдило Об`єднання незалежних християнських харизматичних церков України (Повного Євангелія). «Ми обурені тим безперервним потоком наклепу, який ллється з екранів телебачення та інших ЗМІ у бік священнослужителів», — зазначено в тексті заяви. Документ підписав Президент ОНХХЦУ Анатолій Гаврилюк та регіональні єпископи об`єднання церков.

На думку авторів Звернення, цикл репортажів «У Бога за пазухою» підриває довіру до самого інституту священства як носію християнських цінностей. «Руйнування цих цінностей неминуче веде до втрати будь-яких моральних орієнтирів», — сказано в документі.

«Статистика підтверджує, що церква як і раніше має найбільшу ступінь довіри серед усіх соціальних інститутів. Руйнувати цю довіру — означає свідомо сіяти ворожнечу і незгоду, а також сприяти зростанню агресії і цинізму в суспільстві. Вся наша багатовікова історія ґрунтується на християнських цінностях, без яких немислима ні наша культура, ні наше майбутнє. Тому без перебільшення можна сказати, що поширення подібної інформації — це злочин проти держави», — вважають священослужителі.

Відео дня

Духовні лідери ОНХХЦУ висловили «свій рішучий протест подібним діям», а також закликали журналістів до конструктивного діалогу з Церквою та висвітлення духовної та соціальної роботи яку вона здійснює в суспільстві.

РіСУ