18 жовтня об 11.00 в Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться Всеукраїнське свято подяки: «Богові подяка за хліб, за мир, за Україну!»

Представники майже всіх українських Церков, зберуться разом, щоб принести молитви подяки Богові за добробут та мир в Україні.

До участі в святкуванні запрошені Президент України В.Ющенко, Голова Верховної Ради В.Литвин, Прем’єр-міністр України Ю.Тимошенко, священнослужителі Церков України, депутати Верховної Ради, посли іноземних держав, представники благодійних та громадських організацій, науковці та митці. Очікується, що учасниками урочистого зібрання будуть понад три з половиною тисячі осіб – представники різних християнських конфесій та різних регіонів України.

Відео дня

Ініціатором Всеукраїнського дня подяки Господу, що відбувається щороку восени та набуває дедалі більшої підтримки у суспільстві, є Церква християн віри євангельської України.

Організатори переконані, що таке спільне святкування духовно збагатить український народ, буде доброю нагодою до подальшої консолідації суспільства на підвалинах Божого Слова, християнської моралі і любові до ближнього.

Народи багатьох країн, зокрема Великобританії, Канади, США, Кореї, Австралії, країн Африки та інші проводять свій День Подяки Богові, згадуючи Господні милості та благословення, дякують за урожай і всі блага, якими були обдаровані протягом року. Доброю християнською традицією є свідчення вдячності Богу від вірних християнських Церков.

Ідея проведення в Україні такого заходу національного масштабу була озвучена старшим єпископом Михайлом Паночко на зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Президентом України 3 березня 2006 р. і отримала підтримку українських Церков. 21 жовтня 2007 року в НПМ «Україна», під час першого святкування на загальноукраїнському рівні, Президент України, вітаючи учасників свята, започаткованого ЦХВЄУ, відзначив його важливість у процесі духовного оновлення нації.

Акредитація ЗМІ о 10.30 (в холі з правої сторони).

Контактна особа: пастор Юрій Кулакевич, секретар відділу зовнішніх та міжнародних зв’язків Київ, вул.Оніскевича, 3.

Тел\факс 8(044) 424 25 80, 8(067) 404 4109.
E-mail: mail@uupc.org