Рапорт архієпископа Тернопільського і Кременецького Сергія на ім’я Блаженнішого Митрополита Володимира

З приводу спроб прибічників Київського патріархату захопити Свято-Покровський храм у селі Мусорівці Збаражського району Тернопільської області

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ,

Відео дня

ВОЛОДИМИРУ, БЛАЖЕННІШОМУ

МИТРОПОЛИТУ КИЇВСЬКОМУ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

03.09.2009р.

Ваше Блаженство!

6 вересня 2009 року у моєму графіку заплановане освячення новозбудованого Свято-Покровського храму в селі Мусорівці Збаражського району Тернопільської області.

2 вересня в єпархіальне управління приїхав голова сільської ради і сказав мені, що нібито під час останніх зборів мешканців села виявилося, що більшість з них налаштовані проти канонічної Української Православної Церкви.

Я відповів йому, що в Мусорівцях зареєстрована тільки одна православна громада — наша і саме віруючі, які знаходяться під моїм омофором, побудували цей храм. До того ж я не чув, що там хтось налаштований, а тим більше виступає проти нас.

Я сказав, що мушу їхати, бо пообіцяв людям і вони чекають на наш приїзд і освячення храму.

Голова у відповідь сказав, на в’їзді у село він поставить трактора і не пустить церковнослужителів із Тернополя.

Я відповів, що ми знайдемо спосіб об’їхати трактор, щоб правлячий архієрей зустрівся зі своєю паствою.

Після цієї зустрічі я звернувся до голови обласної адміністрації Ю.В. Чижмаря з проханням забезпечити здійснення чину освячення храму. Він пообіцяв, що забезпечить громадський порядок у селі під час заходу.

Як стало відомо пізніше, готується перешкода освяченню з боку громадської організації «Тризуб».

Віруючі нашої Церкви просять мене, як правлячого архієрея, не дивлячись на перепони, звершити чин освячення їхнього новозбудованого храму.

3 вересня мені повідомили, що «архієрей» УПЦ КП Іов збирається власноруч «освятити» нашу церкву! І подія ця запланована теж на 6 вересня.

У зв’язку з цим смиренно прошу Вас, Ваше Блаженство, помолитися за настоятеля храму протоієрея Іоанна Пивоварчука з паствою, який 41 рік прослужив у священному сані, старосту громади р.Б. Василія, а також звернутися до відповідних органів державної влади з проханням не допустити захоплення зведеного коштом громади Української Православної Церкви храму та розпалювання в селі Мусорівці Збаражського району Тернопільської області міжконфесіональної ворожнечі.

 

Смиренний послушник Вашого Блаженства,

†Сергій,

Архієпископ Тернопільський і Кременецький