У селищі Курортне 10-14 вересня поблизу Феодосії пройде III міжнародний фестиваль слов`яно-арійської ведичної культури «Сва Слава».

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на агентство Е-Крим.

Як розповіли в оргкомітеті, в ході фестивалю заплановані конференція рідновірів «Рідна Віра - духовна суть слов`янства», свято Урожаю, концерт слов`янських бардів і виконавців народних пісень, навчання проведення хороводів і танцювальних звичаїв, слов`янський ярмарок, круглі столи і семінари з ведичної культури, майстер-класи зі слов`янських ремесел і прикладних мистецтв.

Відео дня

Також передбачені показ художніх і документальних фільмів слов`янської тематики, виставка-продаж живопису, національного одягу, оберегів, начиння. В рамках фестивалю влаштують обряди вінчання, зцілення жінок, поминальний обряд предків.

Учасниками фестивалю стануть члени общин і союзів православних старовірів, вчителі та тренери слов`яно-арійських бойових мистецтв, волхви, жерці, представники громадських і політичних організацій, вчителі прикладних мистецтв, гімнастики і ремесел з Криму, України, Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, країн Балтики. Цьогоріч очікується не менше 1 тис. учасників, торік на фестиваль зібралося приблизно 800 рідновірів.

Рідновірство - релігійний рух, що відроджує слов`янські дохристиянські обряди і вірування. Рідновіри визнають священними знання древніх слов`ян, дотримуються реконструйованих язичницьких обрядів і деякі проходять обряд посвячення, в результаті якого отримують нове язичницьке ім`я.