Святійший Патріарх Московський і всія Русі Кирил Предстоятель Російської Православної Церкви направив послання Блаженнійшому митрополитові Київському і всієї України Володимиру.

Про це повідомляє сайт Московської патріархії.

«Сердечно дякую Вам за гостинність, надану мені і моїм супутникам під час відвідин України, здійснених мною вперше в якості Предстоятеля Російської Православної Церкви». - говориться в посланні.

Відео дня

Як відзначив Патріарх, «поїздка єпархіями і монастирями України дала мені можливість доторкнутися до великих святинь і принесла духовну радість від молитовного спілкування з Вашим Блаженством, єпископатом, кліром, чернецтвом і паствою Богом береженої Української Православної Церкви». «Пам`ять про натхнення, з яким православні віруючі України зустрічали свого Патріарха на всьому шляху від Києва до Почаєва, назавжди залишиться в моєму серці і буде зігрівати в нім молитву про мир і добробут України», - підкреслив Патріарх Кирил.

За його словами, «богослужіння, що пройшли з великим духовним підйомом, і зустрічі з віруючими зміцнили усвідомлення того, що духовна єдність православних братів і сестер історичної Русі, заповідана нам від спільної дніпровської купелі, нерозривна. Вона зберігається захистом сонму святих, вірою і мужністю боголюбивого народу».

«Тож хай захистить Господь Україну від всіх напастей і бід, а Ваше Блаженство хай укріпить у несенні Предстоятельського хреста на многая і благая літа», - говориться в посланні Патріарха Кирила Митрополитові Володимиру.