Предстоятель Російської Православної Церкви Патріарх Московський КИРИЛ виcловив подяку керівництву України за сприяння в проведенні свого візиту до України.

Як повідомляє прес-служба Московської патріархії, після закінчення пастирського і паломницького візиту до України Святійший Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ направив послання Президентові України Віктору ЮЩЕНКУ і прем`єр-міністрові України Юлії ТИМОШЕНКО.

«Я знову переконався в тому, що народ України має сильну, глибоку віру, яка здатна об`єднати великі маси людей. Переконаний: ця духовна сила, поєднана працею на благо Вітчизни, допоможе Україні подолати загальносвітову кризу. У Української Православної Церкви, як і в цілому у країни, залишилося чимало нерозв‘язаних проблем, зокрема тих, які порушувалися під час нашої розмови. У зв`язку з цим сподіваюся на продовження церковно-державного діалогу і співпраці, спрямованої на максимальне врахування законних інтересів віруючих громадян України», - відзначає Предстоятель Російської Церкви в посланні прем`єр-міністрові України Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Водночас Патріарх КИРИЛ направив послання й керівникові фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Віктору ЯНУКОВИЧУ. «Позитивний досвід взаємодії Церкви з вами й іншими українськими політиками вселяє надію на те, що ця співпраця може сприяти духовному відродженню людей і принести багато добрих плодів. У зв`язку з цим особливо хотів би відзначити важливість відновлення й будівництва храмів і чернечих обителей і подякувати вам за велику лепту й працю, внесені у справу церковного облаштування. Сподіваюся, що дух співпраці й надалі супроводжуватиме наше спілкування», - пише Патріарх КИРИЛ, звертаючись до В.ЯНУКОВИЧА.

Як повідомляв УНІАН, візит Патріарха тривав 10 днів – з 27 липня по 5 серпня - впродовж яких він відвідав Київ, Крим, Донецьку, Рівненську, Волинську і Тернопільську області. Очолив святкові богослужіння в трьох лаврах України.