Патріарх Московський і всія Русі Кирил надіслав лист митрополитові Донецькому і Маріупольському Іларіону, в якому дякує за гостинність, надану йому під час відвідин Донецької єпархії.

Як повідомляє прес-служба Донецької єпархії, Патріарх Кирил в листі відзначає, що "з духовним хвилюванням ступив я на донецьку землю, прославлену мужністю праць своїх жителів і їх особливою любов`ю до Російської Православної Церкви". "Відвідини Преображенського кафедрального собору Донецька, Святогірської Лаври і Микільського Василівського монастиря доставило мені велику радість спільної молитви і спілкування з народом Божим, дозволило своїми очима побачити плоди церковного відродження, що відбувається на сході України", - підкреслив Патріарх. Він сказав, що особливо для нього був примітний "розквіт чернечої діяльності, що спостерігається в монастирях Донецької єпархії".

"Дорогий Владико, молитовно бажаю, щоб Господь дарував Вашій пастві Богом береженій мир і процвітання, щоб Він укріпив в серцях віруючих непомилкове покладання надії на Його милість, а Ваше Високопреосвященство зберіг в доброму здоров`ї і повноті сил на многая і благая літа", - підкреслив у своєму листі Іларіону Патріарх Кирил.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, візит Патріарха тривав 10 днів - з 27 липня по 5 серпня - впродовж яких він відвідав Київ, Крим, Донецьку, Рівненськую, Волинську і Тернопільську області. Очолив святкові богослужіння в трьох лаврах України.