Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ може приїхати в Україну в 2010 році.

Про це сказав на прес-конференції в УНІАН архієпископ Білоцерківський і Богуславський, керуючий справами УПЦ МИТРОФАН.

Він зазначив, що Патріарх КИРИЛ має бажання відвідати «інші єпархії, регіони України, в яких ще не побував». Архієпископ додав, що візит Патріарха КИРИЛА може відбутися «в наступному році, але коли конкретніше будемо знати пізніше». При цьому він зауважив, що точних строків назвати не можливо, оскільки «розпорядок патріарших візитів надзвичайно насичений».

Відео дня

Говорячи про візит, який завершився, архієпископ МИТРОФАН підкреслив, що він був «надзвичайно насичений». За його словами, Патріарх КИРИЛ відвідав 7 єпархій УПЦ та 9 монастирів, спілкувався з єпископатом, духовенством, віруючими.

Прес-секретар предстоятеля УПЦ, керівник прес-служби візиту Патріарха протоієрей Георгій КОВАЛЕНКО зазначив, що завдяки візиту «ми, можливо, вперше мали можливість чути пряму мову Патріарха». «Це дуже важливо для тих, як каже Євангеліє, “хто має вуха, той чує”», - додав він. За його словами, Патріарх КИРИЛ звертався не тільки до України, а й до Європи щодо тих проблем, які на сьогодні існують. «Це поза політикою, це голос Церкви, це слово Церкви і Патріарха», - додав протоієрей Георгій.