У Почаєві прочанам УПЦ КП надали нічліг

В Почаєві (Тернопільська область) в Свято-Успенській Почаївській Лаврі напередодні святкування 450-річчя принесення Почаївської чудотворної ікони Божої Матері на Волинь на вечірній службі були присутні більш як 40 тисяч прочан.

Як передає кореспондент УНІАН, для того, щоб прикластися до святині, люди стояли в чергах по декілька годин – миропомазання тривало всю ніч. Віруючим роздавали буклети з інформацією про Почаївські святині і ікони з благословенням Патріарха Кирила.

Відео дня

Для того, щоб взяти участь в Божественній Літургії багато паломників ночували просто неба.

Серед прочан присутні також віруючі і духовенство Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також Української Греко-Католицької Церкви. Зокрема, священиків УПЦ КП з сім`ями, які потребували на нічліг, було розміщено в класах духовної семінарії.

Для того, щоб всі бажаючі змогли взяти участь у Божественній Літургії і причаститися, був змінений графік богослужінь. Рання Літургія в Свято-Успенській Почаївській Лаврі почалася в 4 ранку і продовжилася довше чим зазвичай - до 8 ранку.

В даний час очікується початок пізньої Літургії, яку очолить Патріарх Кирил. Божественною Літургією в Почаєві завершиться візит Патріарха Кирила до України. У 16.30 глава РПЦ відправиться на літаку до Москви.