Народний депутат Інна БОГОСЛОВСЬКА вважає, що візит Патріарха Московського і всієї Русі КИРИЛА в Україну став чудовою нагодою переконатися, що віра – це природній стан українців.

Під час сьогоднішньої прес-конференції у Тернополі вона зауважила, що під час зустрічей з Патріархом КИРИЛОМ люди забувають про побутові проблеми, про свої негаразди, натомість починають випромінювати радість. “Я це побачила під час перебування у Луцьку, там прочани були надзвичайно теплі. Люди втомилися від ворожнечі і власне завдяки таким візитам стає очевидно, що в полірелігійності – наша сила, а не проблема”, – вважає І.БОГОСЛОВСЬКА.

Вона також додала, що візит Патріарха КИРИЛА став ще одним приводом замислитися над тим, що Бог – один, а 10 заповідей Божих – однакові для всіх. “Також варто задуматися щодо доцільності введення в навчальних закладах теології чи релігієзнавства. На мою думку, це потрібно робити, адже в рамках тої поліконфесійності, яка є в Україні, дітям варто змалку знати про історію тієї чи іншої конфесії, про її засади та сутність”, – переконана І.БОГОСЛОВСЬКА.

Відео дня

Разом з тим, вона наголосила і на деяких негативних факторах, які супроводжують візит Патріарха КИРИЛА. “Подекуди священики УПЦ КП ведуть себе вкрай агресивно. Навіть агресивніше, ніж ті невіруючі хлопці, яким заплатили, щоб вони постояли з прапорами “Свободи”, – сказала І.БОГОСЛОВСЬКА. Попри це, каже депутат, особисто у неї залишився піднесений настрій від усіх проповідей КИРИЛА.

Вона також додала, що має намір побувати після Луцька і в Почаївській Лаврі – сьогодні на всеношній, а завтра – у день свого народження – на патріаршій літургії. “Вже після цього поїду у Кам’янець-Подільський відзначати свій день народження у колі друзів”, – повідомила І.БОГОСЛОВСЬКА.