Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ заявив, що у нього немає зауважень до представників місцевих українських властей і органів правопорядку щодо забезпечення його візиту в Україну, зокрема в місто Рівне.

Як передає РІА "Новости", про це сказав Патріарх, відповідаючи на запитання західноукраїнського духовентства в Зимненському монастирі під Володимиром-Волинським.

"Що стосується місцевих властей, у мене немає жодного зауваження до того, як мене приймають і в західній Україні, і в Києві, і в Донбасі", - сказав він.

Відео дня

"Все організовано правильно. Все організовано дуже добре, ненав`язливо", - цитує Патріарха РІА "Новости".

Він пояснив, що ніхто його "не захищає його від контактів з людьми", не заважає "підійти, благословити, поговорити".

"Порядок підтримується повністю, тому ця сторона не викликає у мене ніякої заклопотаності", - зазначив Патріарх КИРИЛ.

Предстоятель РПЦ перебуває з візитом в Україні з 27 липня по 5 серпня. Він вже відвідав цілий ряд українських міст, зокрема Київ, Донецьк, Севастополь, Корець. 2 серпня він несподівано змінив запланований маршрут. Його літак замість західноукраїнського Рівного узяв курс на Київ. Як пояснили представники Московської патріархії, українські власті настійливо відрадили Патріарха летіти в Рівне, мотивуючи це міркуваннями безпеки.

В понеділок Патріарх все-таки відвідав Рівне. Його зустрічали як прихильники, так і ті, хто виступає за незалежність української церкви від Москви.