У Почаївській Лаврі очікують 100 тис паломників на святкуванні з нагоди 450-ліття принесення Почаївської чудотворної ікони Божої Матері на Волинь за участю Патріарха Московського і всія Русі КИРИЛА. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова облдержадміністрації Юрій ЧИЖМАРЬ. За його словами, окрім українських прочан очікують групи з Молдови та Східної Європи. “Місце паломництва забезпечили місцями для встановлення наметів, парковками для автотранспорту, також вирішено питання забезпечення паломників харчуванням та питною водою, оскільки не виключали, що буде спекотна погода”, – розповів Ю. ЧИЖМАРЬ. Він додав, що на підготовку до святкування частину коштів виділила Почаївська Лавра. Ці гроші пішли на ремонт доріг, освітлення, встановлення вказівників та частково забезпечення польових кухонь. Яку саме суму було виділено Лаврою на ці потреби керівник області назвати не зміг, пояснивши, що область не отримувала цих коштів, а просто було визначено перелік робіт, фінансування яких візьме на себе Почаївська Лавра за браком коштів в обласному бюджеті.

“Думаю, ми проведемо зустріч за участю Патріарха КІРІЛА на належному рівні. Хоча якщо людей буде більше, як 100 тис, тоді буде складніше”, – зауважив Ю.ЧИЖМРЬ.

Він також додав, що є інформація про можливі провокації, які готуються під час приїзду Патріарха КИРИЛА до Почаєва, відтак правоохоронним органам дано доручення звернути на це особливу увагу та вжити заходів для попередження можливих інцидентів. “Це виключно релігійні відвідини, і не хотілося б, щоб на цьому робили собі піар релігійні, партійні чи громадські структури. Хоча сприйняття цього візиту дійсно є неоднозначним”, –  сказав Ю.ЧИЖМАРЬ.

Відео дня