Понад 4 тисячі людей чекають на Патріарха Московського і всієї Русі Кирила у Луцьку на місці будівництва кафедрального собору в ім’я Всіх святих, що в землі Волинській просіяли. Як передає кореспондент УНІАН, до митрополит Луцький і Волинський Ніфонт звернувся до присутніх із закликом зберігати розсудливість і терпеливість. Також він нагадав, що рівно 19 років тому і один день, як Патріарх Олексій II відвідав Волинщину, «і сьогодні його наступник прибуде щоб благословити і сколихнути всі волинські серця».

Для зустрічі Патріарха вистелено 50 метрову доріжку із живих квітів. Рядами вишикувані діти з квітами у вишиванках, що зустрічають Патріарха Кирила.

Водночас, близько ста активістів волинського осередку ВО «Свобода» влаштували мітинг біля храму, який має відвідати Кирил. Люди у вишиванках із українською символікою, прапорами «Свободи» та українськими прапорами вигукують гасло «Незалежній державі – незалежна церква». У свою чергу, вірні УПЦ не звертаючи увагу на мітингуючих намагаються переспівати вигуки божественними псалми.

Відео дня

Інші - викрикують гасло «Наш патріарх Кирил».