Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ відвідає Свято-Воскресенський собор у Рівному.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, Патріарх відвідає собор упродовж найближчої години.

Згідно з програмою візиту, також сьогодні Патріарх КИРИЛ планує відвідати Свято-Миколаївський Городоцький монастир і попрямувати до Луцька, де відвідає кафедральний собор на честь Всіх святих у землі Волинській просяявших, що будується, і Свято-Успенський Зимненський монастир.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, західноукраїнська частина візиту глави Російської православної церкви мала початися з Рівного, але, як пояснив голова синодального інформаційного відділу Московської патріархії Володимир ЛЕГОЙДА, маршрут було змінено "за неодноразовими наполегливими рекомендаціями і повідомленнями влади".

Літак з Патріархом на борту замість Рівного приземлився в Києві, після чого глава РПЦ на автомобілі попрямував до м.Корець (Рівненська область) до Свято-Троїцького монастиря, який перебуває в прямому підпорядкуванні Патріархові.

Раніше, 21 липня, близько 600 членів Рівненської обласної організації Української народної партії прийняли звернення до Президента України Віктора ЮЩЕНКА, прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, Міністерства закордонних справ України, голови СБУ Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА, голови Рівненської облдержадміністрації Віктора МАТЧУКА.

У зверненні йшлося про те, що відвідини Патріархом КИРИЛОМ Свято-Воскресенського собору в Рівному і Свято-Миколаївського Городоцького монастиря, заплановані на 2 серпня, можуть спровокувати межконфесійний конфлікт.

У документі, зокрема, говориться, що серед багатьох храмів і монастирів, які належать УПЦ МП в Рівненській області, Патріархом обрано саме ті, де існує напруженість між православними церквами Київського і Московського патріархатів. Адже верхній храм Свято-Воскресенського собору в Рівному і Свято-Миколаївська церква біля монастиря в с. Городок Рівненського району належать УПЦ Київського патріархату.