Патріарх Московський та всієї Русі Кирил відслужив Божественну Літургію у Свято-Троїцькому жіночому монастирі в місті Корець Ровенської області.

Службу супроводжував спів хору сестер монастиря та вихованок місцевого регентського училища.

Під час Богослужіння Його Святість нагородив ігуменю монастиря ігуменю Рафаїлу правом носіння наперсного хреста із прикрасами.

Відео дня

За Літургією зібралося близько тисячі вірян. Троїцький собор не вмістив усіх бажаючих, багато людей стояли біля храму, де напроти входу становлено великий портрет Патріарха Кирила. Над входом у монастир з боку двору був плакат "Благословіть, Ваша святість".

Після читання Євангелія Святіший Патріарх звернувся до вірян зі словом проповіді.

Після Божественної літургії ігуменя Рафаїла подякувала Предстоятелеві Руської Православної Церкви за візит до обителі та за радість молитовного спілкування.

Потім пролунало Першосвятительское слово, у якому Святіший Патріарх Кирил, звертаючись до насельниць Корецького монастиря та усіх паломників, відзначив, зокрема, що історія обителі є прикладом стояння у вірі та непохитної вірності Православ`ю.

На пам`ять про спільну молитву Святіший Владика передав Свято-Троїцькому Корецькому монастирю образ Святої Трійці. Усім вірянам по благословенню Предстоятеля Руської Православної Церкви були роздані іконки святого рівноапостольного князя Володимира.

Патріарх в Україні