Близько двох тисяч віруючих зібралися в центрі Сімферополя, недалеко від будівлі кримського парламенту, в очікуванні Патріарха Московського і всієї Русі КИРИЛА, який прибуде сюди для освячення хрестів для куполів відновлюваного кафедрального Олександро-Невського собору.

Деякі люди тримають у руках прапори Криму й портрети Патріарха. На одному з них написано: «З нами Бог і Патріарх всієї Русі КИРИЛ».

Біля храму розташувалася велика кількість правоохоронців. Миряни з нетерпінням чекають зустрічі з патріархом. А недалеко від храму лежать п`ять хрестів: один головний і чотири дещо менші.

Відео дня

Після прибуття до Сімферополя Предстоятель РПЦ відвідав Свято-Троїцький жіночий монастир. Він зазначив, що приїхав до Криму для того, щоб разом із паствою молитися за мир і душевну міць. «Я приїхав до Криму для того, щоб разом із вами молитися, просити Господа, щоб він дарував мир і душевну міць», - сказав він.

Патріарх КИРИЛ поклонився мощам святителя Луки. «Я з трепетом поклонився мощам», - зазначив глава РПЦ.

Митрополит сімферопольський і кримський ЛАЗАР передав Патріарху мощовик із частинкою мощів святителя Луки. «Нехай зміцнить він Ваше здоров`я», - сказав ЛАЗАР. У відповідь КИРИЛ підніс образ Пресвятої Богородиці. «Нехай цей образ чудовий закликає до гарячої молитви до Господа», - сказав Предстоятель РПЦ.

КИРИЛ зазначив, що йому дуже приємно бути на кримській землі, яка за останні роки «прикрасилася сотнями храмів». «Мені радісно бути серед народу божого, який стоїть на захисті російської православної церкви, стоїть на захисті єдності духовної спадщини святого рівноапостольного князя Володимира», - зазначив московський Патріарх.

Зі свого боку, митрополит ЛАЗАР нагадав, що в Таврії 420 років не ступала нога Патріарха, тому кримська паства дуже рада візиту КИРИЛА.

Стоячи перед входом до храму, КИРИЛ відпустив у небо декілька білих голубів. Миряни вітали це дійство радісними вигуками.