Патріарх Московський і Всія Русі КИРИЛ вважає, що якби весь світ працював так, як Донбас, не було б кризи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив учора в Горлівці в Свято-Миколаївському кафедральному соборі в своїй проповіді, звертаючись до віруючих.

Я хотів би вітати жителів Горлівки, а разом з вами і всіх жителів Донбасу. Горлівка, як і весь Донбас, - це та земля, де люди потом своїм і кров`ю добували і добувають хліб насущний. Це земля шахтарів, металургів, машинобудівників і хіміків. Ваша праця створює реальні цінності - сказав КИРИЛ, - аби весь світ працював так, як працює шахтарський Донбас, то не було б жодної кризи ». Патріарх пояснив, що «криза - це результат гріха, який проник в сучасну економіку, а люди чесної праці розплачуються за тих, хто здобував мільйони і мільярди з повітря». Він висловив позицію церкви, яка стоїть завжди на боці трудівника: «Церква голосно про це говорить: кожен трудівник гідний прожитку. Тому не потрібно сумувати, коли виникають тимчасові труднощі, потрібно пам`ятати, що людина трудяща здійснює справу, гідну того, щоб мати винагороду і від Бога і від людей».

Відео дня

Вчора Патріарх Московський і всія Русі КИРИЛ відвідав Горлівку, де його зустріли представники влади і тисячі віруючих. Патріарх КИРИЛ відслужив молебень в Свято-Миколаївському кафедральному соборі. Горлівський міський голова Іван САХАРЧУК подарував Патріархові спеціально виготовлений ключ - символ відкритості Горлівки, і сердець жителів міста до архіпастиря.

Святійший Патріарх передав в дар Свято-Миколаївському кафедральному собору ікону Спасителя і попросив у всіх присутніх молитов.