Патріарх Московський і Всієї Русі Кирил подякував Митрополитові Київському і Всієї України Володимира  за мужність і смирення в збереженні єдності віри.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні в своїй проповіді на богослужінні в Свято-Успенській Святогірській Лаврі.

«Я хотів би висловити сердечну подяку Блаженнішому Владиці Митрополитові Володимиру, мужньому предстоятелеві церкви української, молитвеннику і духовному пасторові, який покорою  і любов`ю зберігає єдність, не зважаючи на погрози розділення», - сказав Патріарх.

Відео дня

Також він висловив подяку намісникові Святогірськой Лаври Владиці Арсенію і Митрополитові Донецькому і Маріупольському Іларіону за зусилля та енергію, які були віддані ними на відновлення Святогірськой Лаври, і в цілому на зміцнення православ`я.

Крім того, Патріарх Кирил подякував меценатам, представникам влади за внесок у відродження Святогірської Лаври: «Я б хотів подякувати тим жертводавцям, тим благодійникам, тим представникам влади, які, можна сказати, ототожнили себе з відродженням цього монастиря». При цьому він додав, що треба пам`ятати, що «віддаючи Богові, ви ніколи не будете перед Богом у боргу. Бог нам за наш невеликий внесок дає значно більше, ніж цей сам внесок, і дає в таких категоріях життєвих, які не співмірні з матеріальною стороною людського життя». Патріарх на згадку про свої відвідини Святогірської Лаври і сьогоднішнє спільне богослужіння подарував Митрополитові Володимиру Образ Спасителя, а Митрополитові Іларіону і намісникові Арсенію Святі Панагії із зображенням Цариці Небесної.

У свою чергу намісник Святогірської Лаври Владика Арсеній вручив Патріархові Кирилу на згадку про Святі гори ікону Божої Матері.