Візит до Криму Предстоятеля РПЦ Патріарха Кирила має велике духовне значення для кримської пастви.

Про це заявив напередодні візиту митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

"Наша кримська земля зараз переживає велику подію. Уперше за 420 років Святійший Патріарх вступає на цю благословенну землю", - зазначив він.

Відео дня

За словами митрополита Лазаря, завтра в Сімферополі Святійший Патріарх відвідає Свято-Троїцький жіночий монастир, де прикладеться до мощів святителя архієпископа Луки. Після цього він освятить хрести на споруждуваному кафедральному соборі святого князя Олександра Невського, який був підірваний радянською владою в 30-ті роки минулого століття.

Для підготовки до Божественної літургії, яку Патріарх Кирило проведе 2 серпня в колисці східного православ`я - Херсонесі, заплановано його відпочинок в одному з санаторіїв на Південному березі Криму.

"1 серпня Патріархові необхідно буде дуже серйозно підготуватися, і в першу чергу духовно, до Божественної літургії в Херсонесі", - підкреслив митрополит Лазар.

Він також зазначив, що Патріарх Кирило, відвідуючи Україну, не ставить перед собою жодних політичних цілей.

"Для Патріарха головне - молитва і зустріч із паствою, жодні політичні моменти його не цікавлять. У нього завдання - врятувати людей, які потребують цього", - підкреслив митрополит Сімферопольський і Кримський.

Як повідомляв УНІАН, Патріарх Кирил перебуватиме в Криму з 31 липня по 2 серпня.