Сьогодні, в третій день пастирського візиту в Українську Православну Церкву, Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав в Києві Покровський жіночий монастир.

Як повідомляє офіційний сайт візиту Патріарха в Україні, біля входу до обителі Святійшого Патріарха зустріли настоятелька і сестри Покровського монастиря, клірики і миряни.

У монастирському храмі святителя Миколая Патріарх поклонився святиням обителі. Однією з головних святинь вважається список Почаївськой ікони Божої Матері, за молитвами перед якою зцілилася засновниця монастиря, велика княгиня Олександра Петрівна.

Відео дня

До Патріарха зі словами вітання і вдячності за відвідини звернулася настоятелька Покровського монастиря ігуменя Калісфенія (Шамайло). Вона піднесла Предстоятелеві Руської Православної Церкви ікону Божої Матері «Казанськая».

Патріарх Кирил звернувся до присутніх у храмі з Преосвятительським словом. Як пам`ятний дар він передав обителі привезений з Москви список Казанського образу Цариці Небесної.

Як повідомляв УНІАН, відвідинами Покровського монастиря завершилася програма перебування Святійшого Патріарха Кирила в столиці України – цього ж дня Святійший Владика відправився до Донецька.