Третій день візиту Патріарха Кирила розпочався із зустрічі з архієреями, духовенством, чернецтвом, викладачами і студентами Київських духовних шкіл. Наразі у приміщенні Трапезного храму Києво-Печерської Лаври триває зустріч Святійшого Патріарха Кирила з архієреями, духовенством, чернецтвом, викладачами і студентами Київських духовних шкіл, повідомляє офіційний сайт візиту Патріарха в Україну.

Окрім єпископату УПЦ на зустрічі присутні архієреї Руської Православної Церкви з делегації Патріарха.

Також на зустрічі присутні представники української інтелігенції (близько 20 чоловік), серед яких письменник Борис Олійник, вчений-історик, громадський і політичний діяч, академік НАН України Петро Толочко, директор Книжкової палати України Микола Сенченко, генеральний директор Києво-Печерського історико-культурного заповідника Сергій Кролевець, президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін та ін.

Відео дня

На зустрічі заплановано обговорення найбільш актуальних питань в житті Церкви і суспільства: захід проходить в режимі «питання-відповідь» і триватиме 2 години.

Також під час зустрічі відбудеться презентація книги «Слово Пастиря», яка була перекладена українською мовою Синодальним відділом Української Православної Церкви у взаємодії з ЗС та іншими військовими формуваннями України під редакцією архієпископа Львівського і Галицького Августина.

Зустріч розпочалася з вітального слова ректора Київських духовних шкіл архієпископа Антонія і присвоєння Предстоятелеві Руської Православної Церкви почесного звання доктора Київської духовної академії.