Голова Севастопольської міської ради Валерій САРАТОВ вважає, що запланований на 2 серпня візит Патріарха Московського і всієї Русі КИРИЛА до Херсонеса Таврійського сприятиме відродженню традиції паломництва в ці місця.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у зверненні В.САРАТОВА до севастопольців і гостей міста у зв`язку з майбутнім візитом Патріарха в місто.

Як відзначив В.САРАТОВ, «є письмові свідчення і археологічні артефакти, які говорять про те, що в VI столітті Херсонес був центром паломництва. Існувала традиція, за якою прочани заїжджали сюди по дорозі на Святу землю, в Єрусалим, тому приїзд Патріарха відродить цю традицію, і Херсонес, і Севастополь стануть саме таким паломницьким центром», - сказав він.

Відео дня

В.САРАТОВ назвав візит Патріарха «найважливішою подією в житті православного світу, оскільки Херсонес, де хрестився Великий князь Володимир, і звідки почалося поширення християнства по всій Русі, століттями залишався і залишається священним місцем для православних».

Глава представницької влади міста вважає, що «на цю святу землю приїдуть люди зі всіх куточків України, Росії, Білорусі і інших країн світу. Знаючи, що тут був Патріарх, вони захочуть доторкнутися до цієї землі, побувати на святих місцях». «Вірю, що Херсонес буде місцем духовного єднання християн, а, значить, християнський світ стане стабільніший, що зробить стабільнішою ситуацію в Севастополі і Криму, поліпшить взаємовідносини України і Росії», - сказав В.САРАТОВ.

«Вірю, що візит Патріарха стане тією об`єднуючою силою, закликом до розсудливості і розуміння один одного, а зрештою сприятиме зміцненню миру в нашому спільному домі - Севастополі», - відзначив голова міськради.