У Києво-Печерській Лаврі Патріарха Кирила зустріла делегація зарубіжних прочан.

Як передає кореспондент УНІАН, у складі делегації - 85 представників (віком від 18 до 25 років) від 12 єпархій Російської Православної Церкви за кордоном (РПЦЗ) (Австралійська, Новозеландська, Бразильська, Американська тощо), а також України, Росії і Білорусі.

Як розповів керівник проекту «Співдружність православної молоді» Сергій ЛАКТІОНОВ, поїздка прочан проходить у рамках міжнародного з`їзду «Співдружність православної молоді» з 10 липня по 1 серпня. Він повідомив, що зарубіжні прочани вже відвідали Берлінсько-Німецьку єпархію РПЦЗ, куди було привезено ікону Божої Матері «Знамення» Курська Корінна - одигітрія Російського Зарубіжжя. Після перебування в Німеччині делегати з`їзду відвідали Троїце-Сергієву Лавру у Москві, де відбулася зустріч з Патріархом. В Україні прочани перебуватимуть 27-28 липня. Після відвідин Києва вони поїдуть до Тернопільської області, де відвідають Почаївську Лавру.

Відео дня

«Це другий з`їзд, минулого року був перший», - відзначив керівник проекту «Співдружність православної молоді».

За словами С.ЛАКТІОНОВА, зустріч прочан з Патріархом КИРИЛОМ вже відбулась 19 липня у Троїце-Сергієвій Лаврі (Москва). Патріарх благословив прочан до зміцнення у вірі, дотримуючи традиції Православної церкви.

«Подібні заходи проводяться для того, щоб православна молодь могла стати прикладом для світської молоді, могла показати, що можна вранці молитися, увечері молитися. Можна жити за іншими етичними нормами, які традиційно ґрунтуються на православ`ї. Вони мають охайний вигляд і можуть обходитися без телевізора, не ходять на дискотеки, а вивчають російські народні пісні і танці. І постійно перебувають у молитві», - сказав він.

Довідка УНІАН. Курський регіональний громадський фонд православних традицій, соціально-економічного і культурного відродження «Корінна пустинь», спільно з Курською єпархією і Архієрейським синодом РПЦЗ розробили проект співпраці православної молоді Росії і Зарубіжжя з метою налагодження співпраці і духовного спілкування молодих людей. Проект одержав назву «Співдружність православної молоді» і був вперше здійснений в липні-серпні 2008 року.