Під час зустрічі віч-на-віч Президент України Віктор ЮЩЕНКО і Патріарх РПЦ КИРИЛ обговорять проблемні питання єдності українського православ’я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила прес-секретар глави держави Ірина ВАННИКОВА.

Як вона зазначила, зустріч Президента і Патріарха відбудеться сьогодні, приблизно о 14.40. Під час зустрічі планується обговорити проблемні питання єдності українського православ’я в контексті міжправославного діалогу, започаткованого минулого року, під час святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі.

Відео дня

Також В.ЮЩЕНКО і КИРИЛ обговорять роль церкви у духовному житті суспільства, її місіонерську функцію, місце православ’я в системі освіти та розбудови громадянського суспільства. Зокрема, за словами І.ВАННИКОВОЇ, сторони також обговорять можливість запровадження в системі шкільної освіти предмету «релігійна етика», проблеми культових споруд та питання релігійних святинь.

Після завершення зустрічі, повідомила речник Президента, орієнтовно о 16 год., В.ЮЩЕНКО і Патріарх КИРИЛ візьмуть участь у церемонії вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні і також спільно вшанують пам’ять захисників вітчизни біля Могили Невідомого солдата.