Святіший Патріарх Кирил одразу після молебню на Володимирській гірці приїхав до Києво-Печерської Лаври, яку раніше характеризував як велику святиню, «відвідування якої дає такий заряд духовної енергії, яким ще довго потім живеш».

Про це повідомляє прес-центр візиту Патріарха. Святійший раніше згадував, що «тут – перша кафедра Предстоятелів Руської Церкви. Звідси, від найдревнішої нашої святині - Успенської Києво-Печерської Лаври - по всій Русі розповсюдилось чернецтво, а з ним - віра, писемність, культура. Тут же зародились наше літописання, богослов’я, книжність».

«Коли я за традицією отримував при інтронізації жезл святого митрополита Петра як символ духовної власті з рук Блаженішого Митрополита Володимира, я відчув внутрішню потребу якнайскоріше відвідати Київ, «святу землю» нашої Церкви, вклонитися мощам Печерських преподобних…» - зазначав неодноразово у своїх інтерв’ю Патріарх Кирил.

Відео дня

На площі Ближніх печер Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Святішого Патріарха Кирила зустрічала братія Лаври. Для цього монахи вишикувались вздовж доріжки з живих квітів, яку готували з самого ранку. З вітальним словом до Його Святості звернувся намісник Лаври архієпископ Вишгородський Павло.

У своїй промові владика наголосив на радості, яку відчуває братія обителі, зустрічаючи Архіпастиря. Потому Святійший Патріах Кирил вклонився головній святині Хрестовоздвиженського храму Лаври – чудотворній іконі Успіння Пресвятої Богородиці. Потім Його Святість сфотографувався на площі з лаврською братією.