Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій ЧИЖМАРЬ рекомендував виконкому Почаївської міської ради обмежити продаж алкогольних напоїв на території Почаєва в період візиту Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі обладміністрації, про це йшлося на нараді з підготовки та святкування в Почаєві ювілею з нагоди 450-ліття принесення Почаївської чудотворної ікони Божої Матері на Волинь та 350-ліття з дня обретіння мощей преподобного Іова Почаївського.

Також Ю. ЧИЖМАРЬ дав доручення забезпечити необхідними медикаментами та устаткуванням лікарні, ФАПи та інші заклади охорони здоров’я в населених пунктах на шляху руху прочан до Почаєва. На період візиту Патріарха Кирила заплановано забезпечити цілодобове чергування медичних постів.
Зважаючи на те, що на ювілейні урочистості приїде чимало прочан, в Почаєві, як йшлося на нараді, облаштують додаткові автостоянки, окрім цього встановлять додаткові вказівні дорожні знаки на основних дорогах.
Правоохоронним органам та профільним управлінням і службам Ю. ЧИЖМАРЬ також дав доручення забезпечити охорону громадського порядку, провести заходи щодо дотримання вимог пожежної безпеки та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.