У МВС України просять утриматися від виїзду до місць проведення заходів за участі Патріарха Московського і всієї Русі Кирила  приватним автотранспортом, йдеться у зверненні Департаменту громадської безпеки МВС України.

Зокрема, правоохоронці прогнозують, що 27 липня - 5 серпня до місць проведення заходів за участі Патріарха Кирила - у Київ, Севастополь, Автономну Республіку Крим, Волинську, Донецьку, Рівненську та Тернопільську області, прибуде велика кількість вірян як з усіх регіонів держави, так і країн близького зарубіжжя.

У МВС нагадують, що для забезпечення охорони громадського порядку й безпеки правоохоронні органи будуть уживати заходів відповідно до Законів України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», «Про міліцію», якими встановлюватимуться певні обмеження щодо доступу громадян та приватного автотранспорту до місць проведення офіційних заходів.

Відео дня

Водночас, МВС звертається до громадян із проханням поважати конституційне право інших людей на свободу віросповідання (ст. 35 Конституції України) й дотримуватися громадського порядку, загальнолюдських правил співіснування.

«Щиро сподіваємося на Ваше розуміння, підтримку та щире бажання зберегти авторитет України як демократичної держави, толерантної людей усіх віросповідань», – наголошується у зверненні МВС.