Рішенням уряду Великобританії поліцейським, які сповідають язичництво, відтепер надаються вісім додаткових вихідних днів для участі в їхніх головних святах.

Серед одних з них день мертвяків, що ожили - Гелловін, а також дні літнього і зимового сонцестояння. Про це повідомляє "Російська Газета" з посиланням на "Дейлі експрес".

"Ефективність поліції альбіону навряд чи від цього постраждає. Адже в її рядах налічується всього близько 500 членів Асоціації поліцейських-язичників. Хоча доведеться трохи розщедритися. Адже за святкові дні язичникам виплачуватиметься вихідна допомога з держбюджету. Іншими словами, гуляти в свої свята вони будуть не за свій рахунок", - повідомляє видання.

Відео дня

Коментуючи офіційне визнання урядом поліцейських-язичників і надання їм особливих прав, представник міністерства внутрішніх справ Великобританії заявив, що даний крок "відображає різноманітність сучасного британського суспільства". Мабуть, тому власті визнали язичників як соціальну меншину і гарантували їм ті ж права, як і іншим релігійним громадам.

"Щодо наший релігії існує безліч помилок. Ми не танцюємо голими навколо вогнища, ми співаємо, виконуємо музику, медитуємо, читаємо вголос. Для язичників ці ритуали мають ту ж силу, що і молитви для християн", - пояснив офіцер поліції графства Хартфордшир Енді ПАРДІ.

Згідно з оцінками, зараз у Великобританії налічується близько 200 тисяч активних членів язичницьких культів. Британські язичники належать до ряду культових рухів, найбільші з яких - друїди. Вони вірять в безліч богів, а також обожнюють природу. Серед друїдів є також чаклуни.