У Севастополі 1-2 серпня, під час візиту Патріарха Московського і всієї Русі Кирила буде введено спеціальний режим руху транспорту, зокрема, будуть обмеження по в`їзду та парковці в центрі міста, а також в Гагарінському районі міста, в районі Національного заповідника «Херсонес Таврійський».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник відділу транспорту і зв`язку міської державної адміністрації Олександр ПАХОМОВ на засіданні оргкомітету з підготовки візиту Патріарха, що відбувся в Севастопольській міській державній адміністрації. Як уточнив А.ПАХОМОВ, спеціальний режим руху транспорту буде введено з вечора 1 серпня і до вечора наступного дня.

Учасники оргкомітету відзначили, що невирішених питань у зв`язку з майбутнім візитом Патріарха Кирила, практично, не залишилося. Наступного тижня відбудеться підсумкове засідання оргкомітету. Як зазначив голова міськдержадміністрації Сергій КУНІЦИН, «в Секретаріаті Президента України також відбулася нарада, присвячена візиту Патріарха КИРИЛА. І, знаєте, дійсно, основним його центром стане Севастополь. Тому завдання одне - організація має бути на «відмінно».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня о 8 годині ранку на території Свято-Володимирського собору в Херсонесі почнеться церковна служба. Після її закінчення Патріарх КИРИЛО освятить камінь майбутнього православного центру. У 11.30 на площі Нахімова Патріарх покладе вінок до Вічного вогню на Меморіалі героїчним захисникам Севастополя в 1941-1942 роках.

На початку тижня Севастопольська міськрада за пропозицією міської адміністрації на сесії ухвалила рішення про виділення з резервного фонду бюджету понад 800 тис. грн. на витрати, пов`язані з очікуваним перебуванням 2 серпня в Севастополі Патріарха Московського і всієї Русі КИРИЛА. Кошти планується використовувати, зокрема, на транспортне забезпечення, радіо- і телевізійну трансляцію візиту Патріарха.