Ієрархи Єпископальної Церкви США 104 голосами проти 30 проголосували за розробку спеціальних молитов на благословення одностатевих шлюбів, повідомляє Благовест Інфо

з посиланням на Los Angeles Times.

Таке рішення було прийнято на Генеральній конвенції, що проходить в каліфорнійському Анахеймі. Конвенція складається з трьох «палат» - єпископів, мирян і священиків. Швидше за все, рішення про одностатеві шлюби, прийняте єпископами, підтримають миряни і духівництво. Раніше всі три групи делегатів схвалили резолюцію, що вирішує висвячування геїв і лесбійок в єпископи.

Відео дня

Автори документа про одностатеві шлюби вважають, що він не посилить розкол в ЄЦ США, оскільки будь-який священик зможе відмовитися благословляти гей-пару, якщо це суперечить його переконанням.

У 2003 році єпископи ЄЦ США висвятили Джина РОБІНСОНА - гея - в єпископа Нью-Гемпшира. Цей крок викликав обурення консервативно налаштованих англіканських церков, і в результаті Всесвітнє англіканське співтовариство опинилося на межі розколу. Три роки тому, намагаючись запобігти подальшій конфронтації, ЄЦ прийняла мораторій на висвячування гомосексуалістів і благословення одностатевих шлюбів, проте нові рішення його фактично відміняють.

У червні цілий ряд консервативних приходів у США і Канаді створили власну церковну провінцію - Англіканську Церкву в Північній Америці.