Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО 13 липня проведе зустріч з членами Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій (ВРЦіРО). Про це повідомив голова Державного комітету у справах національностей і релігій Юрій РЕШЕТНІКОВ під час відкриття ХІI національного з’їзду молоді Церкви християн віри євангельської України, що розпочався на Житомирщині, повідомляє  РіСУ.

«Передаючи вітання Уряду, я хочу повідомити, що ви перші люди, які офіційно дізнались про це», – зазначив голова Держкомнацрелігій, звертаючись із вітальною промовою до делегатів з’їзду.

Ю.РЕШЕТНІКОВ зазначив, що така зустріч з головою уряду відбулась у квітні минулого року, і "з того часу було зроблено дуже багато у державно-конфесійних відносинах".

Відео дня

«Це можна вважати підбиттям підсумків, що вже зроблено урядом за цей час, продовжиться огляд проблемних питань, які ще залишаються актуальними, і вироблення шляхів щодо їх вирішення у майбутньому. Церкви будуть ставити перед урядом нагальні питання, і фактично уряд звітуватиме про свою роботу перед ними", - сказав Ю.РЕШЕТНІКОВ.

За словами старшого єпископа Церкви Християн Віри Євангельської України Михайла ПАНОЧКА,  під час першої зустрічі минулого року Церкви ставили перед Прем’єр-міністром питання постійного користування землею, ціни на газ для храмів і молитовних будинків, розмитнення духовної літератури, також питання повернення церковного майна, "бо існуючий указ Президента на сьогодні не має реального механізму виконання".

За даними М.ПАНОЧКО, на сьогоднішній день вже вирішене земельне питання, також активно розглядається ціна на газ для церков.