Папа Римський Бенедикт XVI запропонував країнам усього світу реформувати ООН та інші міжнародні фінансові організації так, щоб вони змогли стати основою для створення єдиної сім`ї народів. Про це, як повідомила lenta.ru, говориться в новій папській енцикліці під назвою «Милосердя в Істині» (Caritas In Veritate), опублікованій на сайті Ватикану 7 липня.

На думку понтифіка, розвиток людства полягає в розумінні того, що люди всієї планети є однією великою сім`єю, а не просто завдяки випадку живуть поруч один з одним. 

Реформування ООН і світових фінансових інститутів також допоможе відновити світову економіку і захистити її від майбутніх потрясінь. На думку Бенедикта XVI, нова економічна система має бути орієнтована не на швидке здобуття вигоди, а на дотримання моральних принципів, милосердя і принесення користі суспільству.

Відео дня

Енцикліка «Милосердя в Істині» стала третьою ліком з квітня 2005 року, коли Бенедикт XVI був вибраний новим Папою Римським. Підготовка цього документа, представленого за день до саміту G8, який відкривається 8 липня в Італії, тривала понад два роки. Передбачалося, що документ опублікують раніше, але понтифікові довелося переглянути багато пунктів свого звернення у зв`язку з початком світової економічної кризи.

Нинішнє послання понтифіка ґрунтується на енцикліці «Розвиток людства» (Populorum progressio), що її Папа Римський Павло VI написав у 1967 році, та є її логічним продовженням з урахуванням сучасних умов.