Завершився перший офіційний візит Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Константинопольський Патріархат. Про це повідомила «Україна православна» з посиланням на Патриархия.ru.

Як вже повідомлялося, в перший день візиту, 4 липня, Предстоятель РПЦ здійснив молебень у Георгіївському Патріаршому соборі на Фанарі. Потім Патріарх Константинопольський Варфоломій у Тронному залі Константинопольської Патріархії провів прийом на честь Патріарха Кирила, після чого відбулися перемови Предстоятелів Константинопольської і Руської Православних Церков.

5 липня Патріарх Варфоломій і Патріарх Кирил у Георгіївському Патріаршому храмі, що на Фанарі, відправили Божественну літургію, після якої була урочиста трапеза честь делегації Руської Православної Церкви. Того ж дня Предстоятель РПЦ відвідав виставку, присвячену місцям паломництва на території Туреччини і побував разом з Патріархом Варфоломієм у соборі святої мучениці Ірини, в концертному залі якого виступив хор московського Стрітенського монастиря.

Відео дня

6 липня на території літньої резиденції Генерального консульства РФ в Бююк-дере поблизу Стамбула Предстоятелі Константинопольської і Руської Православних Церков освятили храму в ім`я святих рівноапостольних Костянтина і Єлени. Потім Патріарх Кирил очолив Божественну літургію у храмі в Бююк-дере . Після цього Предстоятелі Константинопольської і Руської Православних Церков вшанували пам`ять підводників біля пам`ятника загиблим морякам підводного човна «Морж».

Цього ж дня Патріарх Кирил прибув до столиці Туреччини Анкари. Тут відбулася його зустріч з прем`єр-міністром країни Р. Ердоганом і керівником Управління у справах релігії при уряді Турецької Республіки А. Бардакоглу. Завершилася програма візиту зустріччю із співвітчизниками в Посольстві Російської Федерації в Анкарі.

Увечері 6 липня Патріарх Московський і всієї Русі Кирил повернувся з Туреччини до Москви.