Предстоятель Руської Православної Церкви Кирил під час візиту до України разом із Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ покладе квіти до двох пам’ятників у Києві – до пам’ятника Вічної Слави на могилі Невідомого солдата та жертвам Голодомору 1932–1933 років.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі візиту Патріарха Кирила в Україну. Як підкреслили у прес-центрі, заради зустрічі з главою Української держави було внесено зміни до графіка перебування Патріарха в Україні. Згідно зі змінами, 27 липня Предстоятель Руської Православної Церкви не тільки матиме двадцятихвилинну зустріч з В. ЮЩЕНКОМ, а й разом з ним покладе квіти до двох пам’ятників у Києві. Щоб не відхилитися від графіка і встигнути цього ж дня відправити молебень на Володимирській гірці, провести засідання Священного Синоду РПЦ та відслужити всеношну у Києво-Печерській лаврі, Патріархові Кирилу доведеться вирушити з Москви до Києва на півгодини раніше запланованого – о 8.30 ранку за московським часом (о 9.30 за київським часом).

Як повідомляв УНІАН, 27 липня – 5 серпня відбудеться візит Предстоятеля Руської Православної Церкви Святішого Патріарха Кирила в Україну. Планується, що Патріарх відвідає Київ і Донецьк, а також Крим і Почаїв. Передбачено, що він здійснить урочисті богослужіння в усіх трьох лаврах України: Києво-Печерській, Святогірській і Почаївській, а також в Херсонесі, на місці хрещення святого князя Володимира.

Відео дня