У Тернополі 70 вірних Церкви християн віри євангельської хрестилися у ставі. Як пояснив єпископ об’єднання Церков ХВЄ Тернопільської області Володимир ТЕРЕЩЕНКО, таїнство хрещення віруючі Церкви ХВЄ проводять, ґрунтуючись на Євангелії, подібно як охрестився Ісус Христос у річці Йордані. Усі віруючі, які взяли участь в обряді, були одягнені у білий одяг – символ чистоти та освячення. Церемонію хрещення супроводжував спів хору, проповідь Євангелія, гра духового оркестру та спів християнського гурту “Джерело життя”. Таїнство хрещення звершалося зануренням у воду.

“Занурення є символом духовного вмирання для гріховного життя. А виринання з води – духовного народження в нове християнське життя з Богом згідно з Біблією”, – пояснив В. ТЕРЕЩЕНКО.

За його словами, із здобуттям Україною незалежності Церкви християн віри євангельської-п’ятидесятників щорічно проводять водні хрещення в тернопільському ставі. Після прийняття хрещення віруючий стає повноправним членом місцевої Церкви ХВЄ.

Відео дня

Довідка УНІАН

Церква християн віри євангельської-п’ятидесятників Тернополя входить у Всеукраїнський союз церков християн віри євангельської-п’ятидесятників. П’ятидесятництво є протестантською релігійною течією, яка виникла наприкінці ХІХ ст. На Західній Україні п’ятидесятництво виникло в минулому столітті на Тернопільщині. На сьогоднішній день Церкви ХВЄ Тернополя надають допомогу малозабезпеченим, сиротам, будинкам для літніх людей , лікарням. Представлені у Раді Церков при Тернопільській держадміністрації.