Статуя Івана Павла II, названа його знаменитими словами "Не бійтеся", була врочисто відкрита на площі перед римською клінікою Джемеллі 1 липня. Про це повідомляє Благовест-Инфо. Триметровий пам`ятник освятив архієпископ Краківський кардинал Станіслав Дзівіш, який був особистим секретарем покійного Папи впродовж 27 років його понтифікату.

На церемонії також були присутні автор скульптури Стефано Пьєротті і мер Рима Джанні Алеманно.

Кардинал Дзівіш нагадав, що клініка Джемеллі була першим місцем за межами Ватикану, де Кароль Войтила побував після свого обрання Папою. 18 жовтня 1978 року, тобто через два дні після сходження понтифіка на престол, він вирушив у Джемеллі, щоб відвідати свого друга, єпископа Анджея Дескура, який згодом став кардиналом і президентом Папської ради з соціальної комунікації.

Сам Іван Павло II був госпіталізований у Джемеллі дев`ять разів: уперше в травні 1981 року, коли на понтифіка було здійснено замах, і востаннє – у березні 2005, незадовго до смерті. Загалом Папа провів у цій лікарні 153 дні і 152 ночі.

Якось Іван Павло II жартома назвав Джемеллі "Ватикан–3" (своєю третьою резиденцією після Апостольського палацу у Ватикані і літнього палацу в Кастельгандольфо).

Завдяки Івану Павлу II "слава і престиж" клініки Джемеллі виросли, і вона стала відома всьому світу, заявив директор лікарні доктор Антоніо Чиккетті.