7

Після того як святий священномученик Ігнатій був розтерзаний звірам у Римі за наказом імператора Траяна в 107 році, християни зібрали його кістки і зберігали в Римі. В 108 році останки перенесли в передмістя міста Антіохії. Друге перенесення – у саме місто Антіохію - було звершено в 438 році.

Після взяття Антіохії персами мощі священномученика були повернуті в Рим і покладені в храмі на честь святого священномученика папи Климента в 540 році, а за іншими джерелами, у 637 році.

Священномученик Ігнатій ввів у церковне богослужіння антифони, тобто почерговий спів двох хорів. Він залишив сім архіпастирських послань, в яких наставляв у вірі, любові та добрих справах, закликав зберігати єдність віри і остерігатися єретиків.

Відео дня

Тропар

И нравом причастник, и престолом наместник апостолом быв, деяние обрел еси, Богодохновенне, в видения восход, сего ради слово истины исправляя, и веры ради пострадал еси даже до крове, священномучениче Игнатие. Моли Христа Бога спастися душам нашим.

Проект "Православні свята" реалізований "УНІАН-Релігії" за сприяння Київської духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.