9

Благословенний Богом на добрі справи, цілитель і чудотворець Григорій проповідував християнство серед іудеїв і язичників. Він помазав на царство нового омиритского царя Авраамія, який наказав своїм підданим хреститися.

Але далеко не всі хотіли визнавати істинність християнської віри. Знатні євреї запропонували святителю довести свою правоту і явити живого Бога.

Григорій став ревно молитися: "Покажи Себе, Господи, - благав святитель Христовий, - заради слави Святого Імені Твого!", і сталося диво: земля затряслася, і в світлому хмарі, в полум'ї і вогняних променях сходив на землю Господь Ісус Христос, і було чути голос Господній: "Заради молитви єпископа Григорія зцілить вас Розп'ятий вашими батьками".

Відео дня

Після цього тисячі людей визнали єдиного Бога і прийняли віру в Христа. Святитель Григорій ще більше тридцяти років керував омиритскою паствою. Спочив він в 552 році і був похований в усипальниці Великої церкви.

Проект "Православні свята" реалізований "УНІАН-Релігії" за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.