Патріарх Московський і всієї Русі Кирило під час візиту до України з 27 липня по 5 серпня відвідає три Лаври і Херсонес. Комісія Священного Синоду Української Православної Церкви з підготовки візиту оприлюднила програму перебування Предстоятеля РПЦ в Україні, повідомляє прес-служба УПЦ.
Зокрема, напередодні церковного шанування святого рівноапостольного князя Володимира і свята Хрещення Київської Русі - 27 липня, Патріарх звершить молебень на Володимирській гірці. А в день свята, 28 липня - Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі на площі перед Успенським собором.
30 липня, в день шанування Святогірської ікони Божої Матері, Патріарх звершить богослужіння в Свято-Успенській Святогірській Лаврі у Святогірську Донецької області.
2 серпня, в день пророка Божого Іллі, Предстоятель РПЦ звершить богослужіння на місці хрещення святого князя Володимира в Херсонесі (Крим, Севастополь). 5 серпня, в день Почаївської ікони Божої Матері та святкування 450-річчя принесення святині до України, Патріарх Московський звершить Божественну літургію в Свято-Успенській Почаївській Лаврі.
Детальну програму візиту буде презентовано Українською Православною Церквою на прес-конференції в УНІАН 26 червня.