8

Ім'я Овдій у перекладі з єврейської мови означає - слуга Господній. Згідно переказів, пророк Овдій був родом із села Віфарама, яке знаходилося біля міста Сихема, на Єфремовій горі. Він служив домоправителем у ізраїльського царя Ахава.

З юних років він був богобоязливим, і навіть коли весь Ізраїль відвернувся від Бога і став вклонятися язичницькому богові Ваалу, він таємно служив Єдиному Істинному Богу.

Святий Овдій залишив царську службу і пішов за пророком Ілією Фесвітянином і сам отримав дар пророцтва. У своїх пророцтвах Овдій пророкує загибель Едома, і проголошує спасіння на Сіоні. Книга пророка Овдія являє собою найменший твір старозавітної біблійної писемності - вона складається з однієї глави. Зміст її становить видяння про Едом.

Відео дня

Сутність цього видіння полягає в передбаченні загибелі Едома, а в особі едомлян і всім язичницьким народам. У книзі пророка Овдія відзначається сила вираження, жвавість і чистота єврейської мови.

Після смерті святий пророк Овдій був похований разом зі своїми предками в Самарії.

Тропар

Пророка Твоего Авдия память, Господи, празднующе, тем Тя молим: спаси души наша.

Проект "Православні свята" реалізований "УНІАН-Релігії" за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.