с

Святий Лев був єпископом у місті Катані, у Сицилії. Він славився добротою, милосердям і християнською любов'ю до жебраків і мандрівників. Господь удостоїв його дару зцілення від різних хвороб, а таклж чудотворінь.

За часів єпископства святого Лева в Катанах жив чарівник Іліодор, який раніше був християнином, але потім таємно відмовився від Спасителя. Іліодор дивував народ неправдивими чудами.

Святитель Лев часто переконував Іліодора перестати займатися темними справами і звернутися до Бога з покаянням, але марно. Одного разу Іліодор дійшов до того, що, увійшов у храм і своїм волхвуванням справив там сум'яття.

Відео дня

Коли святий Лев побачив, що відбувається, то зрозумів, що час лагідних умовлянь минув. Він спокійно вийшов з вівтаря і, обв'язавши шию чародія своїм омофором, вивів його з храму на площу. Там він змусив Іліодора зізнатися у всіх злодіяннях, наказав розвести багаття і без вагань вступив разом з чародієм у вогонь, утримуючи його омофором. Так вони стояли у вогні, поки Іліодор не згорів, а святитель Лев залишився неушкоджений. Це диво ще за життя прославило преподобного Лева.

Коли преподобний помер, при його гробі отримала зцілення жінка, яка страждала кровотечею.

Тіло святого було покладено в храмі святої мучениці Лукії, а згодом мощі його були перенесені до церкви святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського.

Тропар

Правило веры и образ кротости, воздержания учителя, яви тя стаду твоему, яже вещей истина, сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая, отче Льве, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Проект "Православні свята" реалізований "УНІАН-Релігії" за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.