Свята мучениця Іулія народилася в Карфагені в християнській сім'ї. Коли перси взяли Карфаген (близько 625 р.) і безліч жителів відвели в полон, то разом з ними була взята й дівчинка, блаженна Іулія, дочка одніеї відомої людини Аналсона.

Вона була відвезена в палестинську Сирію і продана в рабство купцеві, нечестивому язичнику. Дівчинка ця міцно трималася святої віри в Христа і часто молилася і постила. Ставши дівицею, вона ретельно стримувала себе в чистоті, жила в строгій стриманості і вірно служила своєму панові.

Ніякі вмовляння господаря-язичника не могли схилити її до ідолопоклонства. Одного разу господар відправився з товаром у Галію і взяв із собою Іулію. Коли по дорозі корабель пристав до острова Корсика, господар вирішив взяти участь у язичницькому святі, а Іулія залишилася на кораблі.

Відео дня

Корсиканці напоїли купця і його супутників вином і, коли ті заснули, привели з корабля Іулію. Свята Іулія не побоялася зізнатися, що вона християнка, і збожеволілі язичники розіп'яли її на хресті.

Про кончину святої мучениці Ангел Господній повідомив ченцям монастиря, що знаходився на сусідньому острові. Ченці взяли тіло святої і поховали в храмі своєї обителі.

Близько 763 року мощі святої мучениці Іуліі були перенесені в жіночий монастир міста Бресчії.