9

Святий папа Римський Сильвестр народився в Римі в сім'ї християн. Незабаром батько його помер, і святий залишився під опікою матері.

Вчитель Сильвестра, священик Квіріній, дав йому хорошу освіту і виховав як істинного християнина.

Під час гоніння на християн Сильвестр не побоявся прийняти святого сповідника, єпископа Тимофія, який прожив у нього більше року і своєю проповіддю звернув багатьох до Христа. Після мученицької смерті Тимофія, Сильвестр таємно взяв тіло святого і з честю поховав його. Це стало відомо меру Тарквінію і святий був схоплений і постав перед судом.

Відео дня

Тарквіній змушував його виявитися від Христа, загрожуючи муками і смертю. Однак, святий Сильвестр, залишився непохитним у сповіданні віри і був посаджений у темницю. Після смерті Тарквінія святий отримав свободу і став проповідувати язичникам.

У тридцятирічному віці святий Сильвестр був висвячений у сан диякона, а потім і пресвітера. Після смерті папи Мельхіада святий Сильвестр був обраний єпископом Римським. Він ревно дбав про чистоту життя пастви, стежив за тим, щоб священики строго виконували своє служіння, не обтяуючи себе світськими справами.

Святитель Сильвестр славився як глибокий знавець Священного Писання і непохитний захисник християнської віри.

Святий папа Сильвестр керував Римською Церквою більше двадцяти років, користуючись глибокою повагою християн.

Він мирно помер у глибокій старості в 335 році.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.