Відомості про життя священномученика Ігнатія вкрай убогі.

До імені святого часто додають слово «Богоносець». Існує переказ, що саме він був тим немовлям, якого Христос взяв на руки і благословив. Про цей епізод, більш детально розповідається в Євангелії від Матвія.

Відео дня

Вважається, що він був сирійцем за своїм походженням. Вочевидь він був одним з перших християнських авторів, неєврейського походження, чи, принаймні не включеного в культуру іудейської релігії.

Згідно з творами ранніх істориків, він був заарештований в Антіохії під час правління імператора Траяна і відправлений до Риму на страту.

Протягом шляху, він написав сім послань церковним громадам, через які пролягала його дорога, а також одне послання Полікарпу Смирнському.

Коли старець досяг Риму, його кинули на розтерзання левам взимку 107 року.

Тропар    

Апостольских нравов подражателю и престола их снаследниче, архиереев удобрение и мучеников славо, богодухновенне, на огнь, и меч, и звери дерзнул еси веры ради и, слово истины исправляя, до крове пострадал еси, священномучениче Игнатие, моли Христа Бога спастися душам нашим.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.