в

Майбутній святитель народився на острові Сицилія, близько міста Акраганта, у благочестивій родині.

Ще в юному віці Григорій тричі чув заклик ангела Божого, як колись юнак Самуїл. Тому говорили, що він зрівняється з пророком Самуїлом.

Коли йому виповнилося 22 роки, він вирушив у Єрусалим, де патріарх Макарій висвятив його в сан диякона. Потім, отець Григорій прожив шість років на Оливній горі, після чого поїхав до Константинополя і оселився в монастирі святих мучеників Сергія і Вакха.

Відео дня

Після смерті Акрагантійського єпископа святитель Григорій був поставлений єпископом на цю кафедру. Владика одним дотиком руки міг зцілити людину від хвороби.

Заздрісники обмовили святителя в порочних зв'язках, і, за наказом папи Римського, його кинули до в'язниці, де він пробув близько двох років в очікуванні суду над ним.

Перебуваючи в ув'язненні, святитель Григорій зціляв хворих, які приходили до нього, і своїми молитвами виганяв бісів.

По закінченні двох років був скликаний собор, на якому жінка, яка оббрехала святителя і була покарана біснуванням, по молитвам святого, зцілилася і відкрила правду.

Собор засвідчив невинність святителя Григорія, а наклепників засудив до покарання, але святитель випросив для них прощення.

З почестями повернувшись на свою кафедру, святитель Григорій керував Церквою до самої смерті.

Тропар

Боже отец наших, творяй присно с нами по Твоей кротости, не отстави милость Твою от нас, но молитвами их в мире управи живот наш.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.