г

Преподобний Варлаам Хутинський жив у дванадцятому столітті. Він був сином знатного новгородця і свої дитячі роки провів у Новгороді. В юнацькому віці Варлаам пішов у Лисичий монастир і прийняв постриг.

Потім він оселився на відокремленому пагорбі над Волховом, в урочищі, що називалося Хутинь, у 10 кілометрах від Новгорода.

Преподобний Варлаам проводив суворе життя, здійснював постійно молитви і дотримувався суворого посту. Монах сам рубав ліс, пиляв дрова, орав землю.

Відео дня

Незабаром була побудована церква на честь Преображення Господнього та заснований монастир.

Господь дарував преподобному для служіння ближнім дар чудотворінь і прозорливості.

Преподобний Варлаам відійшов до Господа в листопаді 1192 року.

Тропар

Богодуховныя благодати исполнився и разжегся любовию Животворящия Троицы, млад явися Богу угождаяй, ревнуя святым отцем преподобным, великия труды возлюбив, и понесл еси, и демонския посрамив, множкества низложил еси, и преставися у вечный покой, и ныне подаеши просящим неоскудное исцеление, исцеляя многоразличныя недуги, молимтися, святый преподобне отче Варлааме, непрестанно молися ко Господу о душах наших.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.