7

На іконі, яка називається "Виховання", Божа Матір зображується з Немовлям, яке сидить на Її лівій руці. Права рука Христа спрямована вгору до Пречистої Діви.

До 1917 року святий образ знаходився в Казанському соборі на Червоній площі, але після його зруйнування був загублений, а зараз там знаходиться копія чудотворної ікони, яка прославилася по всій Росії своїми чудесами.

Назва ікони говорить сама за себе. Перед нею батьки моляться за своїх дітей, просячи в Пресвятої Богородиці взяти їх під Її покров, послати їм розум і наповнити серце премудрістю.

Відео дня

Також до наших днів дійшла і коротка молитва перед цим образом: "Доручаю дитя моє цілком Господу моєму Ісусу Христу, і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву".

Тропар

Воспитавшейся во храме во святая святых, одеянней верою и премудростию и безмерным девством, Архистратиг Гавриил принесе с небесе целование и еже радуйся, радуйся Благословенная, радуйся, Препрославленная, Господь с Тобою.

Проект "Православні свята" реалізований "УНІАН-Релігії" за сприяння Київської духовної академії і семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.