7

Преподобна Піама жила недалеко від Олександрії.

У батьківському домі дівчина жила, як у затворі: ні з ким не бачилася, приймала їжу через день, після молитви пряла льон.

Свята Піама спромоглася отримати від Господа дар передбачення. Одного разу жителі сусіднього селища з жадібності зважилися вбити односельців святої діви, щоб під час розливу Нілу розподілити воду тільки на своїх полях. Свята Піама духом дізналася про цей жахливий намір і оголосила про нього старійшинам села.

Відео дня

Перелякані старійшини впали навколішки перед святою, благаючи її піти до сусідів і утримати їх від злочину. Преподобна Піама не пішла на зустріч, так як давно відмовилася від спілкування з людьми.

Замість цього, всю ніч свята провела у молитві, а вранці озброєні жителі сусідньої громади, які прямували до селища святої діви, раптово зупинилися і не могли рушити далі.

Господь відкрив нещасним, що їх утримує молитва святий Піами. Люди схаменулися і розкаялися у своїх злих намірах. Вони відправили в село послів з проханням про мир і говорили: "Дякуйте Богові, що визволив вас за молитвами пречистої діви Піами".

Свята мирно відійшла до Господа в 337 році.

Тропар

В тебе, мати, известно спасеся еже по образу, приимши бо Крест, последовала еси Христу, и деющи учила еси презирати убо плоть, преходит бо, прилежати же о души, вещи безсмертней, темже и со Ангелы срадуется, преподобная Пиамо, дух твой.

Проект "Православні свята" реалізований "УНІАН-Релігії" за сприяння Київської духовної академії і семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.