ш

Святий мученик Уар жив у Єгипті в період гонінь на християн на рубежі третього і четвертого століть.

Уар був воєначальником підрозділа Тіанської когорти і таємним християнином. Він надавав допомогу багатьом гнаним і ув'язненим християнам. Відвідуючи вночі в'язниці, Уар приносив в'язням їжу, перев'язував рани, підбадьорював.

Одного разу він цілу ніч розмовляв з сімома засудженими на смерть християнськими вчителями, яких перед тим били і тримали голодними. Вранці, коли засуджених повели на страту, Уар пішов разом з ними. Суддя побачив особливу твердість віри Уара і наказав його жорстоко бити, під час чого святий мученик помер, його тіло витягли з міста і кинули на поживу псам.

Відео дня

Святий мученик Уар - єдиний християнський святий, який є небесним заступником за нехрещених померлих і немовлят, які померли в утробі матері або під час пологів.

Тропар

Воинством святых страстотерпец страждущих законне, зря онех, показал еси мужески крепость свою.И устремився на страсть волею, и умрети вожделе за Христа, Иже приял еси почесть победы твоего страдания, Уаре, моли спастися душам нашим.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.