7

Святі мученики Карп, єпископ Фіатирський, диякон Папіла, Агафодор і Агафоніка, сестра Папіли, постраждали в часи гоніння на християн імператора Декія в третьому столітті.

Правителю області, де жили святі, стало відомо, що Карп і Папіла не беруть участь у язичницьких святах. Він наказав привести порушників закону і спочатку спробував переконати їх в істинності римської релігії. Святі відповідали, що непристойно почитати богів помилкових. Тоді суддя наказав роздягнути мучеників і в залізних ланцюгах водити їх по місту, а потім прив'язати до коней і волочити з Фіатіри в сусіднє місто Барди.

За Карпом і Папілою добровільно пішли Агафодор і Агафоніка.

Відео дня

У Сардах Агафодора забили до смерті воловими жилами, а Карпу, Папілі і Агафоніці відрубали голови.

Святий Папіла за життя був відомий даром лікування хвороб; він і після своєї мученицької смерті подає зцілення всім, хто звертається до нього з вірою.

Тропар

Венченосцы явльшеся днесь в мире, премудрии, с Карпом Папиле, просвещаете всех, иже верою и веселием чтущих память вашу.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.